gx3168
未验证会员
未验证会员
阅读:3165回复:26

谨以此歌献给桂平父老乡亲--在家自H自录翻唱《你到底爱着谁》

楼主#
更多 发布于:2009-08-09 10:05

故事前言:记录一个桂平仔被外地老婆起飞脚之后......

读白:大家好,我系桂平仔,非常多谢我既妈妈,多谢联合国国会,多谢CCTV,多谢贾君鹏,多谢桂平生活网比呢次机会我,多谢!

嘈架揾我帮忙  因为我入咗斧头帮
唔知点解生咁多暗疮(你当系乌蝇屎啊)    
条女呢  又走鬼咗  我D猪  又冇甘快大
为乜嘢  你冇跟我  返广西(桂平靓个咧)
自己冇有本事  因为我冇识印银纸
连西山D和尚都有手机(三星个啵)
我任你飞  你吃蕉子  我只BB机  又冇信号
我去吊颈  又跳海  都死冇开
嗱我就餐餐吃豆豉  嗱你就餐餐饮白兰地
使冇使又偷我D猪花去卖  人又讲你屋企好多猪乸
我就又出翻张寻人启示  又听人讲你跟湿佬去癫
你只崽又等紧你去喂饭  你都冇知  我心箩箩锩会发癫
(嗳,同湿佬去喔,乜货都齐晒啦)
自己冇有本事  因为我冇识印银纸
连西山D和尚都有手机(诺基亚个啵)
我任你飞  你吃蕉子  我只BB机  又冇信号
我去吊颈  又跳海  都死冇开
(真系呒瘾,做返几只俯卧撑先一、二、三、四、五、六、七、八......)

哈哈~!希望唱得比我好听个各地网友参加桂平第三届《浔城飞歌》翻唱赛,等我地大家都可以听到更多好听既歌~!多谢,多谢大家棒场!~
发布于:2009-08-09 10:10
好歌````
发布于:2009-08-09 10:28
【贵桂路人民发来贺电.......】
【桂南路人马发来贺电.......】
【西山路人民发来核电.......】
..........................楼主太油菜了,还在做俯卧撑~
我打酱油的,你继续~
发布于:2009-08-09 11:05
【人民路人民发来贺电.......】
【北江街人民发来贺电.......】
【县府街人民发来核电.......】
【三街六巷人民发来贺电.......】
【厢东村人民发来贺电.......】
【师部路人民发来核电.......】
发布于:2009-08-09 13:49
很本地啊!
采菊东蓠下,悠然见南山。
发布于:2009-08-09 14:55
发布于:2009-08-09 20:02
支持超哥,再来一首。
传承桂平生活,营造都市活力! 时空快讯DM广告,名片、写真、喷绘、车贴、菜牌、招牌设计制作,各类演出活动策划。桂平市《浔城飞歌》音乐翻唱大赛诚招赞助商家,联系电话:13768553311
发布于:2009-08-09 20:31
发布于:2009-08-09 21:50
无语了
发布于:2009-08-10 12:14
红了 红了 超哥红了~
上一页
游客

返回顶部